Tuotteet

Kasvivalinnat puutarhaasi

 

Suunnitteletko uutta istutuspenkkiä, istuttaapuun tai pensaan?

Mitä suunnitteletkin haluamme antaa sinulle hieman hyödyllisä ajatuksia kun rakennat puutarhasi.


Mistä puutarha rakentuu?

 


Katto - Seinät - Lattia

Kattona voivat olla puiden kruunut, pergolan katto, aurinkovarjo tai vastaava. Jotain joka antaa tunteen suojasta ylhäältä päin.

 

Seininä voivat olla pensasaita, aita tai vapaasti kasvava pensaikko. Myös rakennukset voivat toimia puutarhan seininä.

 


Lattiaa symmboloivat kiviasetelmat, sorapolut, nurmikko, kuorike alueet tai muu materiaali jolla voit kävellä.Tarvitset myös sisäseinät, niitä voit rakentaa tarkaan leikatuista pensasaidoista, säleiköistä, vapaasti kasvavasta pensaasta tai pensaista jotka toimivat rajoina - anna mielikuvituksesi lentää ja rakentaa erillaisia tiloja puutarhaasi.

 

Kun olet suunnitellut rakenteen puutarhallesi voit jatkaa suunnittelua. Sijoita lampi tai pieni suihkulähde terassin viereen. Istutua mustaherukka pensas keittiöpuutarhan ja aloita

istutuspenkkien muotoilu ja viljely. Anna luovuuden lentää, äläkä tunne mitään rajoituksia - sinä rakennat juuri sellaisen puutarhan jossa SINÄ itse viihdyt parhaiten!

 


Haluan antaa vielä muutamia neuvoja;


Seuraa auringon kulkua ja huomioi lämpimimmät paikat jne. Pistä merkille missä lumi suaa ensin keväällä - Istutua aikaiset kevätsipulit sinne!

Älä sijoita hauraita kasveja alueille joihin kolaat talvella lumet ja tärkeintä - opi tuntemaan maasi! Tee mielellään koe maaperästäsi ja lähetä se analysoitavaksi näin saat tietää tarkalleen millaista maata sinulla on, mitä ravinteta siinä on paljon ja mitä sinun tulee hankkia. 

Muista ylläpitoklakita kaikki paitsi happamenmaan kasvit joka vuosi, muista myös lannoittaa jatkuvasti ja ennen kaikkea - käytä puutarhaasi juuri siihen mitä itse haluat!


  Kestävät perennat

 

 

Me rakastamme perennoita!

Valitsemalla oikeita kasveja oikeisiin paikkoihin voit rakentaa rauhallisen, helposti hoidettavan puutarhan, jossa on erillaisia lehtienmuotoja ja kukintaa aikaisesta keväästä aina myöhäis syksyyn tai näyttävän Cottage garden tyylisen  kukkarunsautta pursuavan puutarhan!

Kaikki riippuu siitä

haluat puutarhassasi kokea.

 Allt beroende på vad du själv vill uppleva med Din trädgård.

Lue lisää.

 

  Puut

 

 

Puut ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä tuomaan ihanaa tunnelmaa puutarhaan. Puut luovat suojaavan katoksen ja rakentavat huoneen tunnetta.

Lue lisää.

 

  Sesonkikasvit

 

 

Ei koskaan kesää ilman hajuherneitä tai orvokkeja! Me tuotamme osittain kesäkukkamme ja llisäksi tarjoamme taimia muilta Pohjanmaalaisilta viljelijöiltä.

Täytä ruukut, laatikot ja kukkapenkit ihastuttavilla sesonkikasveilla.

Lue lisää.

 

  Havu & Alppiruusut

 

Haluamme ehdottaa loistavia havukasveja ja alppiruusuja jotka ovat kiitollisia kun ne istutetaan oikeaan paikkaan.

 

Meillä on hapan maa joka sopii ilmiömäisesti juuri tämän tapaisille kasveille ja niiden viihtyvyys paranee entisestään istutattaessasi ne metsän reunaan 

Lue lisää.